Note despre amor [Claude Anet]

Iulie 15, 2010 § Lasă un comentariu

I. „Există oameni – mai ales femei – care așteaptă să fie părăsiți ca să înceapă să iubească. Egoismul lor e nemăsurat; nu pot admite că nu mai sunt adorați. Dacă ar fi mai lucizi, ar vedea că se atașează doar de cine nu-i mai iubește…”

***

II. „Americancele care ne invadează acum promit mult și nu-și țin cuvântul. Vezi unele frumoase, sunt însă reci. La ce bun să-ți irosești forțele pentru a încălzi o femeie rece care o să-ți înghețe mâinile?

Englezoaicele sunt total sărace cu duhul. […]

Nemțoaicele – întotdeauna am considerat că neamțul care-i face avansuri unei franțuzoaice comite un viol, iar francezul care ia cu asalt o nemțoaică face un gest de politețe. Or, nu faci dragoste din politețe.

Rusoaicele … ești prea tânăr, prietene, ca să intri în jocuri atât de primejdioase. Învață să călărești înainte de a încerca să dresezi un pursânge născut pe malurile Donului. Polonezele – am văzut unele superbe. Au suflet și au frumusețe. Dar restul?

Italiencele îți vor dărui plăcere în pat, dar nu și conversație, după.Spaniolele sunt tragice sau plicticoase. Doar n-o să-ți vâri în casă plictisul sau tragedia?Cât despre națiile mici, așteaptă până ce femeile lor au făcut dovada că au resurse.”

Reclame

Tagged: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Note despre amor [Claude Anet] at Catmime's Weblog.

meta

%d blogeri au apreciat asta: