Bruno: Laaaaaangweilig!

Septembrie 1, 2009 § Lasă un comentariu

meh

„…şi din când în când alunecă şi câte-o pornire barfică, asezonată cu semne de întrebare şi degete care s-ar ridica acuzatoare. „

Se întâmplă ceva măreţ în cinematografe, ceva ce-i face pe unii s-o dea în comparaţii cu Chaplin, iar pe alţii să ne explice cum stau lucrurile în ale luptelelor apocaliptice cu marele şi şubrezitul vis american sau ale problemelor de etică în ceea ce priveşte scopul şi formele comediei.

Undeva, într-un univers just, există un canal youtube pe care Sacha Baron Cohen întreprinde variaţiuni pe aceeaşi temă, cu rezultate mai mult sau mai puţin reuşite (stare de fapt în care Borat>Bruno) şi fani împătimiţi care să-şi dea votul popular, să bifeze numărul de vieweri, şi să fantazeze despre influenţe şi rolul mesianic în demascarea balonului de săpun ieftin american.

Nu, nu sunt 80 de minute care trec pe nerăsuflate, decât dacă îţi ţii respiraţia din plictiseală după ce ţi-ai eliminat toate resursele de a-ţi menţine interesul. Nu, nu e atât de comic si nu, nu e nici scârbă; e un meh în bla major, dar nu faţă de elementele comice, ci faţă de reluarea lor prelungită, exagerată, stătută. Nu mi-am descoperit pudismul, doar predilecţia pentru plictiseală.

Recomandare: De văzut în aceeaşi sesiune cu Ice Age 3.

Tema suplimentară: de ridicat problema unui UberClash intre sequels (aceleaşi personaje +/- nesemnificativ şi poveste oareşicât diferită) şi sistemul Copy-Paste-slash-remake (cu exact acelaşi fir narativ de susţinere şi personaje diferite, în măsura în care nu se pot găsi destule argumente pentru a susţine un caz de personalitate multiplă, unde Borat=Bruno într-o altă dimensiune)

Reclame

Tagged: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Bruno: Laaaaaangweilig! at Catmime's Weblog.

meta

%d blogeri au apreciat asta: