i’m sorry / feist

Martie 29, 2009 § Lasă un comentariu

neurons-21Cate zapezi ne-au crescut pe buze. Cate zapezi sub pleoape, peste timpane, pe corzile vocale, intre cenusiul dintre subconstient si vise turbate care se intorc cu fata la tine, bampir sugator de sange al poporului meu. Inca imi vii in pat noaptea si ma otravesti cu pastile si seringi si prafuri pe care mi le torni in ureche. Si tu, dragul meu drag o data, te apropii purtand hainele lui Claudius, iar bietul meu suflet sta ca o ureche de rege batran, ca o constiinta indestulata de ospat, cu pacatele atarnandu-i la fel de greu ca excesele gustative.

doamne, dumnezeule, unde ne-ai lasat. fara nici-o bariera. singuri. goi. tarandu-ne pe jos, strangandu-ne de maini, tipandu-ne durerile si numele la vamile care ne opresc trecerea dintr-o lume in alta. Si plangem si radem in timp ce toti acesti oameni intra si ies din nisa lor, intra si ies prin ochii nostri inchisi in apartamentul 42.  Abia in somnul meu ai reintrat si tu aici. Si nu dorit.

Si e rece si gol tot ce misca pe aici. Numaratori de ploi din doi in doi, iubite, cata lume intre noi. Si macar daca fara ei ar fi vreo diferenta. Mananca-ti croissantul si da-te cu bicicleta pe les serpentines francaises. Ieri am trecut prin fata geamului tau. Cata liniste, cata liniste. Azi m-am trezit singura. Am trimis copiii acasa si m-am taiat in unghiurile singuratatii care ma pandeau din toate colturile camerei.

in curand o sa fac saltul de la regnul vegetal la cel mineral. E ca in poezia lui Sorescu, in care de la ghem o luam la vale spre oaie. Eu am pornit pe drumul catre  –

Anunțuri

Tagged: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading i’m sorry / feist at Catmime's Weblog.

meta

%d blogeri au apreciat asta: