pure morning

Ianuarie 22, 2009 § Lasă un comentariu

Rationamentul cumparatorului  pe baza unui studiu pornit de la premiza ca Mirciulica intra in magazin cu  7 lei si 50 de bani in buzunar.

  • vrea pepsi twist lemon, dar la sticla de doi litri nu exista decat pepsi twist lemon light, pepsi light si pepsi twist, adica prototipul de dinainte de improvement-ul cu adaos de lamaie.
  • gaseste pepsi twist lemon la doza, dar o doza nu i-ar ajunge, de-abia trezindu-i pofta de suc. 6 doze il costa 7 lei, si ce-i drept il tenteaza dozele alea, mai ales fiindca nu tine minte sa fi baut prea mult suc din doze pe-acasa.
  • dar pretul afisat e pentru detinatori de card, iar Mirciulica nu detine unul. Sa ia doar o doza de suc? Sau oare sa ia si o sticla. Dar ce sticla?
  • pepsi light nu vrea din principiu. pune o sticla de cola de 2 litri in cos. se gandeste: de ce n-am mai luat cola in ultimul timp? isi aduce aminte: prefera gustul de pepsi. scoate sticla de cola din cos si pune una de pepsi twist.
  • se uita in cos. acum are o doza si o sticla din aproape aceeasi bautura. oare chiar vrea sa simta ca le compara? se gandeste: vreau altceva. Pune sticla de 2 litri pe raft si se duce sa ia apa plata.
  • pe drum spre raionul de apa, vede un frigider cu bere. Ia un tuborg. verifica pretul. gandeste: vara trecuta beam skol si nu ma deranja. opteaza pentru skol.
  • ajunge la apa plata. debusolat, constata ca pentru asta  nu are criterii de selectie. Mirciulica decide sa se uite si sa aleaga dupa ambalaj. Gaseste o sticla cu o forma interesanta. O pune in cos.
  • Ajunge la casa. Achita. La ce va renunta oare Mirciulica daca nu ii ajung bani? Se va certa cu vanzatoarea? 6,34. Mirciulica, satisfacut, pune totul in plasa. Suc, alcool, lichide pentru hidratare, gandeste Mirciulica in drum spre casa.
  • Ajuns in casa, Mirciulica isi da seama ca plecase sa-si ia tigari.

Pentru a-l intelege mai bine pe Mirciulica, trebuie sa tinem cont si de faptul ca e genul de om care daca vrea sa asculte o anumita piesa, dupa al carei ritm tanjeste, dar al carei titlu nu-l stie si nu-si aducea aminte nici numele trupei, va ajunge intai la concluzia ca e vorba de mad scientist, apoi de mad season, asculta mad season si-si da seama ca a ajuns la altceva, dar sfarseste prin a asculta ‘long gone day‘, decat ‘dance of the vampires‘, de la care pornise in cautare.

psion005

brain design: psion005

Casa asta nu-mi mai pare decat locul in care ma prind diminetile inconjurata de oameni care dorm si de cate-un strain, care ma taraste si se lasa la randul lui tarat intr-o invazie de povesti, minciuni si adevaruri flagrante pe care nimeni nu le ia in seama, in baza unui acord tacit al scepticismului. Oameni fara nume, pentru ca nu esti in stare sa retii nici algoritmul stang-drept-stang-drept al miscarii. Oameni de-o dimineata in casa caderilor prin gaura cheii.

Mirciulica era motanul Melaniei, bineinteles.

E uimitor cat de mult se suprapun la nivel auditiv constructiile: „e stearsa” si „esti arsa„.

Reclame

Tagged: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading pure morning at Catmime's Weblog.

meta

%d blogeri au apreciat asta: