Gala Internationala de Balet / „Viata e frumoasa”

noiembrie 19, 2008 § Lasă un comentariu

 

Si fura plansete, rasete, artificii, aplauze destul de furioase si surprize la Teatrul National de Opereta asta seara, in mijlocul Galei Internationale de Balet, trecuta in desfasurator incepand cu orele 19:00. Cu intarzierea de rigoare, motivata de ultime repetitii la sectorul  „lights, action, ballet”, incepe sa se contureze deja zambetul tamp de admiratie, pe baza unui inceput poate prea promitator pentru unele numere, startul fiind dat de Simona Somacescu, Ayako Kikuchi, Ivan Alboresi, Robert Enache si Ludmila Konovalova. Mari oameni, mari talente, mari semne de intrebare daca nu cumva erau legati cu niste fire invizibile si actionati de undeva de sus in mod mecanic si genial.

Si-apoi vine domnul Fieroiu, care ofera o performanta grea ca o laba de urs trista si neinteleasa, din acelasi regn cu „Tipatul cerbului„, interpretat de Traian Vlas pe coregrafia lui Tugearu. Dar nu numai dansul marelui nostru coregraf a incruntat sprancene si a scos oamenii din reverie, ci si ceea ce a dorit sa obtina de la Razvan Mazilu pe „Cantec amar” si Monica Strat cu „7.11.1977” a fost la fel de dubios in contextul celorlalte performante.

Mentionam cu interes evolutia cuplului  Sandrine Cassini- Israel Alvez cu „O suta de ani de singuratate„, ravasitor moment de tandrete tipica peisajelor sud-americane, moment pasional, pasional, pasional rau de tot, nene, in timp ce pe partea de spiritual-dramatic-german-ca-o-pictura-de-Schiele a fost „Fecioara si moartea„, interpretat de Carolinne Mathiessen si Ivan Alboresi.

Poate cel mai apreciat tanar bavarez, doar ca locatie artistica, omul activand in cadrul Operei de Stat din Berlin, a fost Dinu Tamazlakaru. O dovada ca provin si lucruri bune din Republica Moldova, dar asta se vrea o remarca stupida din plan personal. L-am gasit dupa niscaiva cercetari, exact cu unul din numerele din seara aceasta: „Gopak” (variatie), pe coregrafia lui Lopukhvov. Lista completa pentru Gala Internationala de Balet poate fi cercetata aici.

Reclame

Tagged: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Gala Internationala de Balet / „Viata e frumoasa” at Catmime's Weblog.

meta

%d blogeri au apreciat asta: