le chat noir et son feu follet

August 8, 2008 § 2 comentarii

 

De ceva timp locuieste cu Anais si Henry si June si Hugo si nume care fac parte din panteonul personal si care deriva in mare parte din aceeasi radacina lingvistica. Nume care se suprapun si se conjuga; unde-au ajuns toti, unde-au ajuns. Noptile ii revede, simbolic, exemplar aproape, cate unul pe vis, cate-un vis pe noapte intr-o fidelitate a modului temporal in care s-au desfasurat toti prin amintirea ei. Incepe sa creada ca nici nu sunt vise. Apar pe rand, asa cum au mai venit o data, si subconstientul se foloseste de chipurile lor pentru a continua toate povestile cu jumatati de masura. Sau asa ii place sa-mi spuna ca e.

Uneori i se pare frustranta lipsa de imaginatie transpusa in vis: trupurile lor se rezuma la a relua ultima intalnire si de-a o juca la nesfarsit pe acelasi pat, cu aceleasi maini care se strang, cu tot mai putine emotii de fiecare data, ca si cum ar exista o intentie de a-ndrepta repetitiile de noapte catre o stare naturala. Ca atunci cand rulezi o tigara intr-o camera mica si-l auzi prin peretele atat de subtire pe celalalt in baie, imi spune, in cuvintele altuia. Stim amandoua la cine se refera.

Intr-o noapte se lupta pentru intimitate cu unul, in alta se coboara in mocirla si se alinta cu al doilea cu nume de legume si inutilitati. Vorbeste de o sala in care filmul deja a inceput si luminile raman mereu aprinse; cateva chipuri se cauta din dorinta de a nu se mai gasi.

– Adevarul e ca tanjesc dupa prima noapte. Ii scriam cu unghiile pe brat si nu stiu daca a inteles exact unde il chemam. In interior suntem analfabeti. Cu fiecare vis coboram tot mai mult in interior, in dorinta tot mai mare de ceva ce nu mai stim.

Ziua revin la Anais, la Henry, June, Hugo. Citesc din ce in ce mai greu. Am impresia ca tu esti Henry. Stiu ca visele tind catre asta; ultimul, mereu ultimul, mereu cel care isi face acordul cu prezentul, oricat de departe in timp ne-ar fi inceputurile. Am retrecut deja prin doi barbati; ma-ntreb cate nopti cu vise pana o sa-mi apari TU sa distrugem totul in calea noastra.

 

Anunțuri

Tagged: ,

§ 2 Responses to le chat noir et son feu follet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading le chat noir et son feu follet at Catmime's Weblog.

meta

%d blogeri au apreciat asta: