Un dulce miros de moarte.

Iulie 28, 2008 § Lasă un comentariu

ultimele contacte cu realitatea

Un dulce miros de moarte / A sweet scent of death / Guillermo Arriaga. Intre un impachetat si o reanjare la raft am trecut prin crime, femei, un oarecare Ramon, pielea cu trei cicatrici a Tiganului, femei-trup si femei-persoana. Domnul Arriaga, romancier, povestas, scenarist, om bun la toate cu pana-n mana si tastatura aproape setata la font final draft de 12 are un mod dubas de-a scrie. Scurt, cadentat, cu multe puncte care cad asa cum te-ar plezni un mexican daca te-ar prinde in pat cu ibovnicul inainte sa-si scoata cutitul. Nu e loc de prea multe virgule, sa nu mai vorbim de cumplitele punctsivirgula si punctedesuspensie.

A sweet scent of death

A sweet scent of death

Totul e la locul lui, intr-o intriga stufoasa, complicata (cum ii sade bine unui scenarist care stie sa-si construiasca povestea). Mai departe, e un exercitiu bun pentru un admirator in ale final draftului, pentru ca te face sa-ti aduci aminte de cartile de teorie, de regulile de constructie a personajului, de plot pointuri, de ideile de bun simt care-ti spun ca niciodata o coincidenta nu trebuie sa fie in folosul eroului. Oamenilor nu le plac eroii norocosi fara merit. Nu de alta, dar ii roade invidia, bre.

Vizual, incredibil de vizual, si ma gandeam ca ar trebui sa se faca filmul. Evident, s-a rezolvat si problema asta si descopar ca inca din 1999. link imdb

Reclame

Tagged: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Un dulce miros de moarte. at Catmime's Weblog.

meta

%d blogeri au apreciat asta: