fetita cu chibrituri si tigari

Ianuarie 6, 2008 § Lasă un comentariu

lucky

Exista mai multe tigari, cunoscute sub denumiri diferite. Pentru unii raman aceleasi bete ale cancerului, pentru altii ele sunt jurnalul intim (a se vedea si: calendar, ziar, hartie igienica, carnet de cecuri, bonuri de masa, oracol, cupon de pensii) rupt fila cu fila: necesitate, abuz, suprasaturare, gustul de ‘acasa’ al marcii preferate, aroma straina din pachetele celorlalti. Poti sa spui atatea lucruri despre un strain doar uitandu-te la ce si cum fumeaza.

Ritual ? Nu. Poate, daca inca nu ai inceput sa constientizezi ca respiri cu fum si gust de nicotina. Poeticul si naturalismul nu mai au ce cauta in discutie. Tigara devine un ante si un post, un mijloc de intimitate si socializare, un gatlegau si-un slit al amintirilor in acelasi timp. Undeva intre filtru si capatul care arde stau toate ipostazele tigarii, in clipele bune si clipele si mai bune.

Si totusi, scopul vizeaza extremele, clipele smulse din confortul de creatura manifestat in deplinatatea lui. Imaginea din reclama nu vinde numai atitudinea, ci si satisfactia, cuprinzand totodata si parfumul de rateu – esecul, datul pe langa. Tigara post coitala si tigara de impotenta stau una langa alta, intr-o comuniune spirituala si de marketing ce aminteste de imperecheri si chibrite facute-n rai (se recomanda aprecierea traducerilor mot-a-mot).

Dar dincolo de masturbarea facuta de unul singur sau in doi, cele mai duioase amintiri raman cele legate de ejacularile mentale precoce inecate in nicotina si gudron. Stresul, termene limita, examenele, frica, bataile de inima mutate-n gat, pulsul accelerat, si poate chiar si mult mai senzuala senzatia ca esti pe un drum fara intoarcere spre Orasul Ratatilor. Drumul pe care fumezi la fiecare oprire in benzinarie, langa o pompa de alimentare si-o placuta pe care scrie ‘No smoking allowed’.

Anunțuri

Tagged: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading fetita cu chibrituri si tigari at Catmime's Weblog.

meta

%d blogeri au apreciat asta: